Skip to content
Ediția de astăzi Recent

16 misiuni ale pompierilor mehedințeni în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea efectelor unei explozii, salvarea unui animal, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, dar și pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistență medicală unui număr de 6 persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Miercuri, 30 septembrie a.c., în jurul orei 13.00, echipajele specializate de intervenție au fost alertate, în urma unui apel la numărul unic de urgență 112, care anunța că, pe strada Calomfirescu din municipiul Drobeta Turnu Severin, a avut loc o explozie la o casă de locuit. La locul evenimentului, s-au deplasat, de urgență, și două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin, care au constat că, explozia s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze. Proprietarul nu a permis pompierilor militari să acționeze pentru înlăturarea efectelor negative și stabilirea pagubelor. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 82 de ani, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței și membrelor superioare și a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SAJ.

”De această dată, situația nu a fost una dramatică, însă atragem atenția cetățenilor că, nerespectarea măsurilor minimale de utilizare a buteliilor, poate lăsa urme adânci persoanei implicate, punându-i în pericol nu doar viața, dar și persoanele apropiate. Facem apel la cetățeni, să verifice etanșeitatea buteliei, numai cu emulsie formată din apă și săpun, fiind interzisă folosirea flăcării”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Totodată, pentru o exploatare în siguranţă, utilizatorii trebuie să menţină deschis robinetul buteliei doar pe timpul utilizării acesteia şi să-l închidă, imediat, după ce nu mai folosesc mijlocul de preparat hrana.

În cazul în care sesizează miros de gaz în încăpere, să nu folosească iluminatul sau surse de aprindere, ci să deschidă larg ferestrele pentru aerisire şi să închidă robinetul buteliei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.