Skip to content
Recent

22 de cetățeni din Irak și India au fost salvați de polițiștii de frontieră mehedințeni

22 de cetățeni din Irak și India, copii și adulți, aflați în pericol pe fluviul Dunărea, au fost salvați de polițiștii de frontieră mehedințeni, în seara zilei de miercuri, 1 decembrie. Aceștia se aflau într-o ambarcaţiune pneumatică de mici dimensiuni al cărei motor se defectase.

„La Sectorul Poliţiei de Frontieră Șvinița, județul Mehedinți, s-a primit o informare prin intermediul Punctului de Contact Porțile de Fier I, de la Poliția de Frontieră Sârbă care a solicitat sprijinul autorităţilor române să intervină cu ambarcațiune din dotare pentru salvarea unor persoane aflate în pericol pe fluviul Dunărea. Imediat a fost declanşată o acţiune de salvare, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliției de Frontieră Șvinița intervenind cu o ambarcaţiune din dotarea P.F.R. Astfel, la aproximativ 200 de metri de  malul sârbesc al Dunării, în dreptul km. flv. 995 a fost descoperită o ambarcațiune pneumatică în care se afla un grup format din douăzeci și două de persoane, adulţi şi copii.
Ambarcațiunea pneumatică era supraîncărcată, numărul de persoane permise (șapte) pentru a naviga în condiţii de siguranţă fiind mult depăşit, avea motorul defect, cetățenii străini fiind nevoiți să vâslească cu ajutorul unor vâsle improvizate.”, potrivit Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți

Cetăţenii din India şi Irak au fost salvați și duși, în siguranţă, la malul sârbesc, unde au fost preluați de echipajele din ţara vecină, pentru a le acorda sprijin de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.