Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi

3 creșe noi vor fi construite în județul Mehedinți

Arhivă

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației anunță aprobarea primelor 138 de creșe noi, moderne, la nivel național, dintre care 3 vor fi în județul Mehedinți.

Conform ordinului de ministru, în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creșă, iar în Mehedinți vor fi: creșă mică, creșă medie în Drobeta Turnu Severin, dar și la Orșova dacă se depune documentația în termen de 60 de zile.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației Cseke Attila a declarat că există doar 386 de creșe acum, în România.

Nevoia de a construi creșe noi este evidentă, de aceea, în prima fază, a fost aprobată construirea unei creșe în fiecare municipiu din țară și a două clădiri de creșe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori. În total există 47 de cereri aprobate, cu documentația completă depusă. Dintre acestea, sunt patru județe (Covasna, Galați, Satu-Mare și Sibiu) unde fiecare municipiu a depus cerere și a adus documentația necesară. Urmează ca, pentru celelalte 91 de finanțări aprobate, autoritățile locale să trimită, în termen de 60 de zile, documentația necesară pentru a putea fi demarată procedura de construcție a creșelor”, a declarat ministrul.

Finanțarea necesară este asigurată de minister, din bugetul propriu, urmând să se finanțeze alte 110 creșe eficiente energetic prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.