Skip to content
Lifestyle Recent

4 lucruri pe care oamenii fericiți NU le fac

Google

Fericirea!?! Dorită, clamată și de multe ori greu de atins. Și totuși cum putem învăța să fim fericiți? Observând ce fac cei care sunt nefericiți.

Psihologul Nick Wignall face o listă cu 4 lucruri pe care oamenii fericiți NU le fac, concluzii pe care le-a tras după 6.250 de ore de terapie.

1. Nu se îngrijorează pentru lucruri pe care NU le pot controla

Nu vei avea parte de fericire dacă te vei îngrijora constant pentru viitor sau vei rememora trecutul, de fiecare dată, fără să poți schimba ceva. Oamenii sunt, în genere, obsedați de control, care uneori este catalizator către progres. Dar dacă vrei să controlezi absolut totul vei ajunge să te simți mizerabil. Unele aspecte ale vieții sunt în afara controlului nostru. Învață să trăiești uneori și în perspectiva necunoscutului, să te educi că dacă se va întâmpla ceva rău atunci vei vedea cum vei rezolva problema. Nu te ”hrăni” cu teamă. Asta cu siguranță nu aduce fericirea.

2. NU se judecă aspru după ce au făcut greșeli

Nu ai cum să fii fericit dacă te judeci constant, dacă nu ești îngăduitor cu tine. Da, este nevoie de o judecată obiectivă, dar după asta treci peste, învață lecția și mergi mai departe. Nu uita să îți spui că ești om și ai dreptul să greșești și să evoluezi. REGULA DE AUR: Poartă-te cu tine cum te porți cu cel mai bun prieten/ă!

3. NU au idei fixe sau așteptări precise!

Nu fă tipare, nu ești cel mai deștept/deșteaptă. Concentrează-te asupra ta, nu asupra celoralți și cum crezi tu că ar trebui să trăiască ei. Ai propria viață de trăit. Dacă îți faci scenarii despre ce ar trebui să facă alții vei avea parte de dezamăgiri și frustrări.

Uite o provocare: Pentru o lună renunță la așteptări și vezi ce se întâmplă.

4. NU amână!

O caracteristică a oamenilor nefericiți cronic: pare că niciodată nu fac lucrurile pe care și le doresc. Tot amână, căutând scuze și motive pentru asta. Uneori se întâmplă, dar când faci din asta un stil de viață, vei avea parte de nefericire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.