Skip to content
Ediția de astăzi

4 migranți salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele fluviului Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, traversând fluviul Dunarea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile și a doi colaci din plastic.

Sâmbătă, 26 iunie, în jurul orei 19.30, echipajul ambarcațiunii MAI 4102 de la  Sectorul Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – județul Mehedinți, pe timpul desfășurării misiunii de supraveghere, a observat, cu ajutorul aparaturii de observare, pe direcția km. flv. 854,5 – zona Izvoare, o ambarcațiune gonflabilă de mici dimensiuni în care se aflau două persoane și alte două persoane plutind cu ajutorul unor colaci de salvare pe fluviul Dunărea, aceștia făcând semne disperate, fiind în pericol de înec.

Imediat, echipajele mobile au intervenit cu operativitate, deși condițiile meteo erau nefavorabile (cod portocaliu de instabilitate atmosferică). Grupul de persoane, format din patru adulți, a fost adus în siguranță la mal și condus la sediul sectorului pentru verificări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Turcia și Irak, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani.

La cercetări, adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcațiunii și a celor doi colaci din plastic.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.