Skip to content
Lifestyle

5 activități care îi ajută pe bătrâni să aibă o minte ageră

Google

Niciunul dintre noi nu este imun, din păcate, la riscurile dezvoltării unor boli de inimă, cancer sau artrită, pe măsură ce îmbătrânim.

Dar există o veste bună. Oamenii de știință au desfășurat un studiu care arată că o serie de activități ajută la prelungirea vieții și a îmbunătățirii sănătății.

Participarea activă la acțiuni sociale, scade riscul de a vă îmbolnăvi. S-a observat că persoanele care au peste 50 de ani, care participă cel puțin o dată pe săptămână la activități sociale au o stare de sănătate mai bună.

Dacă vreți să contribuiți activ la starea voastră de sănătate vă puteți  implica în următoarele activități:

1. Învață ceva nou – O nouă limbă străină sau alte lucruri. Menține mintea activă în permanență. Viața este o călătorie pe parcursul căreia poți învăța permanent.

2. Înscrie-te într-un club de sport sau social – Fă sport, alături de alte persoane. Poți încerca să joci handbal, fotbal, să faci plimbări lungi în natură, drumeții pe munte. Ai de unde alege. Totodată, poți să te alături unui club social unde să participați la jocuri sau alte activități creative.

3. Fă voluntariat – Starea ta mentală se va îmbunătăți dacă participi la acțiuni de voluntariat. Așa vei avea parte de împlinire.

4. Implicare politică sau în viața comunității: Nu te izola! Ai nevoie de socializare, să te implici în viața comunității.

5. Activități religioase sau spirituale: sunt benefice pentru sănătatea mentală. Ai nevoie să crezi în ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.