Skip to content
Ediția de astăzi

ANM: Vremea se răcește accentuat. Temperaturile scad în toată țara

Vremea se răceşte accentuat în următoarele zile, iar ploile vor reveni în peisaj de joi, 12 noiembrie. Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 22 noiembrie, frigul va pune stăpânire pe România. Temperaturile scad în toată ţara, iar minimele se vor situa în general între -1 şi -2 grade.

Marţi, 10 noiembrie, conform meteorologilor, în ţară, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, mai accentuat la deal şi la munte, astfel că valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această dată, potrivit PSNews.ro

În majoritatea zonelor va fi nebulozitate joasă şi local ceaţă, mai persistente în cele de câmpie din sudul, estul şi vestul teritoriului, precum şi în depresiuni. Pe alocuri va fi burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 14 grade, iar cele minime între -2 grade în depresiunile intramontane şi 9 grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă persistentă în cea mai mare parte a intervalului. Trecător va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 5…6 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri, în ţară, vremea va fi în general închisă în zonele joase de relief, unde nebulozitatea va persista în mare parte din interval şi pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burniţă. La deal şi la munte cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului şi temporar în zona costieră a Dobrogei. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, astfel că cele maxime se vor încadra între 7 şi 13 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade, mai scăzute în depresiuni şi uşor mai ridicate pe litoral. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă.

În Capitală, vremea va fi în continuare închisă, cu nebulozitate joasă în mare parte a intervalului. Probabilitatea pentru burniţă sau ploaie slabă va fi ridicată, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat.Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Temperaturi în scădere în Oltenia

Vremea se va menţine închisă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar în prima săptămână şi valorile termice diurne vor marca o scădere, de la medii ale maximelor de 13 până la 9 grade, însă în cea de a doua nu vor mai varia semnificativ, se vor situa între 7 şi 9 grade.

Minimele nopţilor vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în intervalul 10-15 noiembrie, cu medii de 4-6 grade, apoi vor marca şi acestea o scădere, astfel că vor fi valori de 0-1 grad. Ploile vor fi deficitare până în 17 noiembrie, cu ploi puţine şi slabe cantitativ, iar până la finalul prognozei va creşte probabilitatea de ploaie pe suprafeţe mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.