Skip to content
Ediția de astăzi Recent

A treia ediție a Festivalului Daco-Roman „Drubeta”

Parada militară și civilă, atelierele, demonstrațiile, conflictele armate, ritualurile și dansurile antice, atelierele interactive pentru copii și adulți vor readuce în timpurile noastre istoricul acestor locuri !
Așadar, a treia ediție a Festivalului Daco-Roman „Drubeta” va avea loc de vineri până duminică, în perioada 2-4 iulie 2021, la Muzeul Regiunii Porților de Fier (castrul roman).
„Facem ca la finalul acestei săptămâni, castrul să renască. Cu alte cuvinte, readucem lumea antică în lumea noastră. Suntem foarte bucuroși că a treia ediție a festivalului se va desfășura aici, unde istoria s-a scris – în castrul roman, aproape de piciorul podului lui Traian și în parcul arheologic.”, a declarat Doinița Chircu, managerul Muzeului Regiunii Porților de Fier
Acest proiect este desfășurat în baza parteneriatului dintre Primăria Drobeta-Turnu-Severin – Consiliul Județean, Palatul Culturii „Teodor Costescu” – Muzeul Regiunii Porților de Fier.
„Parteneriatul pe care l-am făcut între Primăria Drobeta-Turnu-Severin și Consiliul Județean, Palatul Culturii „Teodor Costescu” și Muzeul Regiunii Porților de Fier va fi de durată, mulți ani de acum încolo vom avea Festivalul Daco-Roman „Drubeta”, care, sunt convins că va deveni cel mai important eveniment cultural-turistic din județul Mehedinți și chiar din zona Olteniei.”, susține Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiului Drobeta-Turnu-Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.