Skip to content
Recent

A. Cristea, concluzii alarmante la 1 an de la demisie: PSD, partid condus de un dictator EXCLUSIV

Cu ocazia împlinirii a unui an de când deputatul de Cluj, Aurelia Cristea, s-a retras din componența Partidului Social Democrat, redacția PSnews a contactat-o, pentru a îi afla punctul de vedere cu privire la starea actuală a formațiunii politice din care făcea parte încă din anul 1996.

Pe acest fond, am întrebat-o direct pe cea care a ocupat postul de ministru delegat pentru dialog social și relația cu societatea civilă în guvernul Victor Ponta cum vede, din exterior, PSD-ul.

”Văd doar că nimeni nu are curajul să-și exprime o opinie liberă. A devenit un partid condus de un dictator în fața căruia nimeni nu îndrăznește să ia atitudine și că se îndepărtează în cel mai trist mod posibil de valorile stângii moderne, europene, progresiste”, ne-a spus inițiatoarea legii anti-fumat.

Întrebată dacă consideră că PSD-ul începe să piardă din susținerea populației, Aurelia Cristea afirmă că acest lucru este posibil, întrucât consideră că până și membrii sunt dezamăgiți de linia pe care a trecut Partidul Social Democrat: ”Cred că e o etapă extrem de grea în viața partidului și cu siguranță dezamăgește mult, inclusiv pe membri actuali. Sper să-și regăsească cadența pentru că e important pentru România și e important pentru aspirațiile celor care au votat sau au susținut PSD-ul de-a lungul timpului”.

Întrucât a făcut parte din componența unui Executiv, am întrebat-o pe Aurelia Cristea cum vede viitorul noului Guvern, în fruntea căruia se află Viorica Dăncilă și dacă consideră că acest Cabinet va avea soarta celor precedente – ale lui Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, mai exact. Deputatul de Cluj ne-a răspuns că dacă Viorica Dăncilă va respecta ordinele venite de la ”liderul autoritar” atunci se află la adăpost, însă dacă va continua să fie așa cum a cunoscut-o Aurelia Cristea pe vremea când făcea parte din componența formațiunii politice de stânga, atunci există posibilitatea să îi urmeze pe Grindeanu și Tudose.

”Având în vedere celelalte două episoade, sigur că e posibil să se întâmple la fel. Nu e exclus. Acum depinde cum se va poziționa actualul prim-ministru în cerințele pe care le va primi de la liderul autoritar. Dacă va executa ad litteram ce i se va spune, atunci cu siguranță nu va avea soarta lor. Dacă însă va fi așa cum o știu, cu un simț de responsabilitate și precaută în ceea ce face, atunci s-ar putea să aibă aceiași soartă”, a afirmat Aurelia Cristea pentru PSnews.

În încheiere, fostul ministru ne-a declarat că i-ar sfătui pe foștii ei colegi să nu le mai fie frică și să își exprime gândurile, pentru a nu continua să îi dezamăgească pe cei ce i-au ales.

”Să aibă curaj și să își manifeste opțiunile liber astel încât ceea ce le-au promis oamenilor și speranțele pe care și le-au pus în ei să se confirme”, a concluzionat fostul deputat.

1 comentariu la “A. Cristea, concluzii alarmante la 1 an de la demisie: PSD, partid condus de un dictator EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.