Skip to content
Administrație locală Recent

A fost inaugurată sala de sport ”Ion Milovan”

Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.15 are de luni, 22 aprilie, o nouă denumire “Ion Milovan”. Evenimentul a fost marcat astăzi prin prima ediție a cupei de handbal ”Ion Milovan”.

Astăzi a fost inaugurată sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.15 cu noua denumire de sala de sport “Ion Milovan” in memoria antrenorului emerit de handbal trecut în neființă luna trecută. Alături de Dobre Doina, organizatorul evenimentului de astăzi, am plănuit încă de anul trecut să îi facem o surpriză maestrului Ion Milovan și să organizăm cu ocazia împlinirii de către domnia sa a vârstei de 70 de ani prima ediție a cupei la handbal “ Ion Milovan”. Din păcate, dl. Milovan a decedat între timp însă noi am mers mai departe cu aceste eveniment, ocazie cu care astăzi am avut prima ediție a cupei la handbal “ Ion Milovan” la care a fost prezenta și fiica marelui antrenor, Cateluța. Au participat la acest eveniment tinere handbaliste foarte talentate care speram ca vor face cariera pe viitor în handbal”, a declarat viceprimarul Cîrjan pentru PSNews Mehedinți.

Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.15 este locul unde timp de peste 30 ani profesorul Ion Milovan a antrenat sute de copiii pe care i-a inițiat în tainele handbalului.

Ce performanțe a reușit Ion Milovan:

  • În 1958 a jucat handbal la Lic. din Orşova iar în 1967 a promovat la Dinamo Bucureşti, apoi Dinamo şi Ştiinţa Bacău până în 1973.
  • Din 1973, la Drobeta Turnu Severin, a jucat la diverse echipe, fiind golgeterul tuturor echipelor severinene până la vârsta de 40 ani.
  • Din 1973 a devenit antrenor CSS Drobeta Turnu Severin și a facut prin muncă una din cele mai performante secţii de handbal feminin din ţară;
  • În anul 2006 a înființat HC Milostars, cea care avea să fie și ultima echipă sportivă a județului!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.