Skip to content
Administrație locală Recent

A intrat în vigoare legea care simplifică legislația fondurilor europene, iar primarii vor putea obține mai ușor bani europeni

Deputatul PNL Cătălin Predoiu anunță că a intrat ăn vigoare legea care simplifică legislația fondurilor europene, iar primarii vor putea obține mai ușor bani europeni.

Îmi face plăcere să vă informez că a fost publicat în Monitorul Oficial proiectul meu de Lege cu privire la modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 34/2015 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor externe nerambursabile, care a devenit Legea 95/2019. Este una dintre puținele inițiative ale opoziției parlamentare care au devenit lege în actuala legislatură. Legea, care a intrat în vigoare începând cu data de 7 mai 2019, simplifică legislația fondurilor europene, iar primarii vor putea obține mai ușor bani europeni pentru cetățeni și comunități”, anunță deputatul liberal.

Cătălin Predoiu precizează că de această lege pot beneficia toți primarii din România care s-au confruntat cu blocaje de recuperare a fondurilor.

Până la adoptare ca lege, proiectul a urmat toate etapele procedurale parlamentare. A fost aprobat în comisiile de specialitate ale PNL, pentru a putea fi susținut de partid, a luat avize pozitive de la Guvernul României, Consiliul Economic și Social, Consiliul Legislativ, Comisia de Buget finanțe și Bănci, Comisia pentru mediu, Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. După ce a fost respins de Senat, din cauza opoziției PSD, a fost discutat în Plenul Camerei Deputaților (care a fost Cameră decizională), retrimis la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci și la Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic pentru raport suplimentar de unde s-a întors din nou în Plen cu avize pozitive. În cele din urmă, proiectul de lege a fost votat de către Camera Deputaților cu 244 de voturi pentru, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă”, a mai explicat parlamentarul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.