Skip to content
Recent

A murit o legendă a fotbalului: Diego Maradona!

Photograph: Alexander Hassenstein - FIFA/FIFA via Getty Images

Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai timpurilor noastre, a murit miercuri, 25 noiembrie. Avea 60 de ani. Decesul a survenit în urma unui atac de cord.

Argentinianul a suferit luna aceasta o operație pe creier, care a decurs cu bine, fiind externat să se recupereze la domiciliu, potrivit celor de la Goal.com

Născut la Buenos Aires la 30 octombrie 1960, Diego Armando Maradona a fost un copil minune și s-a alăturat Los Cebollitas, o echipă de tineret a Argentinos Juniors, la vârsta de 10 ani, unde a jucat un rol cheie, jucând în 136 de partide. A debutat la echipa de seniori chiar înainte de a avea 16 ani.

La scurt timp după – la 27 februarie 1977 – Maradona a debutat pentru Argentina. El a jucat pentru cele mai mare cluburi din Europa. În 1982, după ce a participat la prima sa Cupă Mondială din Spania, s-a alăturat Barcelonei pentru o taxă de record mondial, de 5 milioane de lire sterline.

În 1984 s-a alăturat echipei Napoli. După s-a alăturat clubului Sevilla, înainte de a se întoarce în patria sa pentru a juca pentru Newell’s Old Boys și Boca, unde s-a retras în 1997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.