Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Abrogarea legii recursului compensatoriu a fost amânată! PSD mai vrea să aștepte!

Parlamentarii din Comisia Juridică a Camerei Deputaților au decis să amâne decizia în privinţa abrogării legii recursului compensatoriu. Votul covârșitor pentru amânare a fost dat de parlamentarii PSD.

Deputaţii PNL au solicitat abrogarea prevederilor Legii 169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare şi de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, de modificare a Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

PSD nu se dezminte. Deși aproximativ 19.000 de deținuți periculoși au fost eliberați în baza Legii recursului compensatoriu, partidul Vioricăi Dăncilă a refuzat respingerea acestui act normativ. PNL a susținut astăzi în Comisia Jurdică respingerea acestei legi, însă PSD s-a făcut că nu vede crimele, furturile care s-au înmulțit îngrijorător în România”, este mesajul transmis de liberali.

Camera Deputaților a fost convocată în sesiune extraordinară în perioada 26 – 28 august, iar pe ordinea de zi sunt următoarele proiecte:

Propunerea legislativă de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele juridiciare în cursul penal…

Propunerea de lege pentru abrogarea OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal bugetare…

Proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.