Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Acțiunea Truc – Bus în Mehedinți

 

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Astfel, în cadrul acțiunii,  polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

De la începutul anului 2019, pentru nerespectarea legislaţiei privind transporturile rutiere de persoane şi mărfuri, polițiștii rutieri au aplicat 596 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, pe drumurile judeţene s-au produs 3 accidente rutiere grave, în care au fost implicaţi transportatori de persoane şi mărfuri, soldate cu o persoană decedată, 4 persoane rănite grav şi 10 persoane rănite uşor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.