Skip to content
Recent

Acțiunile ministrului Popa stârnesc revoltă. De ce sunt nemulțumiți profesorii universitari

Ministrul Educației, Valentin Popa, pierde din nou din susținători, întrucât 134 de profesori universitari și-au manifestat nemulțumirea față de modul în care a tratat decanul Universității din Suceava o problemă importantă din mediul academic.

Astfel, în scrisoare-protest semnată de mai mulți profesori universitari – printre care și Mircea Cărtărescu, Vladimir Tismăneanu, Vlad Alexandrescu, Marius Andruh, Andrei Cornea, Adrian Papahagi – i se reproșează actualului ministru modul cum a tratat încă de la învestire problema plagiatelor. Mai mult decât atât, semnatarii se arată îngrijorați de „atitudinea Guvernului României față de învățământul superior”, relatează Ziare.com.

CITIȚI ȘI: Popa și-a schimbat părerea: e sau nu plagiatul important? Anunț vital pentru studenți

„Ne-a consternat pe toți faptul că, în calitatea de nou ministru al Educației si de rector al unei universități de stat, ați minimalizat nepermis frauda academică prin declarații publice încă de la învestirea în funcție.

Așteptam ca orice urmă de îndoială cu privire la poziția dumneavoastră fațp de etica academicp sp fie risipitp prin acțiuni ferme și neechivoce, prin măsuri structurale de amploare și susținute cu consecvență, care să rezulte din consultarea instituțiilor de elită și a personalităților neaservite politic, cu performanțe academice certe și conduită morală ireproșabilă.

Astfel de strategii nu pot fi înlocuite de vreun ordin ce impune cursuri de etică și integritate academică în universități fără ca acestea să fi fost consultate în prealabil, ordin semnat, de altfel, în graba a doua zi după declarația dumneavoastră stupefiantă cu privire la folosirea ghilimelelor și trimiterilor la surse în lucrările de specialitate”, scriu profesorii universitari în scrisoare.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.