Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Activități desfășurate de polițiștii mehedințeni

În această perioadă, polițiștii mehedințeni au desfășurat, pe principalele artere rutiere din Mehedinți, o activitate pentru impunerea legislației rutiere, dar și pentru prevenirea accidentelor de circulație în cadrul campaniei ce se defășoară la nivel național, fiind abordată problematica consumului de alcool și substanțe pshioactive.

Activitatea are ca scop educația rutieră, pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

„Cu această ocazie, polițiștii au transmis recomandări participanților la traficul rutier, fiindu-le totodată distribuite pliante și autocolante cu informații privind consecințele consumului de alcool și substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan.”, a transmis Gabriela Ciocioană, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți

Totodată, oamenii legii au adresat participanților la trafic recomandări cu privire la conducerea autovehiculelor în sezonul rece.

„Întrucat ne aflăm în anotimpul rece, caracterizat prin instabilitate atmosferică, temperaturi scăzute, ninsoare și polei, conducătorilor de autovehicule li se recomandă să circule, atât în localități, cât și în afara acestora, cu o viteza care sa permită oprirea în siguranță. Aceste condiții meteo impun din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalți participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

Precizăm că utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, în caz contrar conducătorul auto riscă o sancțiune cuprinsă între 9-20 puncte amendă și reținerea certificatului de înmatriculare. În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor, iar totodata, este obligatoriu ca șoferii să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei , gheață, zăpadă bătătorită ori mâzga.

Reamintim obligaţia conducătorilor de autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.”

Nu în ultimul rând, se recomandă pietonilor să-și sporească atenția când circulă, să evite pe cât posibil folosirea parții carosabile, mai ales dupa lăsarea întunericului, în condiții de vizibilitate redusă și să se asigure temeinic înaintea traversării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.