Skip to content
Focus Recent

Actorul Ion Caramitru: Trăiesc un linșaj mediatic!

Actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, a transmis o scrisoare publică prin care spune că în ultimele zile este supus unui linșaj mediatic, dar nu are nimic să își reproșeze.

Nu am a-mi reproșa mai nimic, nici privind conduita mea civică, nici profesională și nici materială. Trebuie să îmi reproșez încrederea în oameni și naivitatea de a uita ceea ce românul, tot timpul, știe, că surprizele majore, dramatice și uneori chiar tragice vin de la cei cărora, într-un fel sau altul, le-ai făcut doar bine în viață și în carieră. De – aici și până la linșajul mediatic pe care îl trăiesc, e doar un pas. Trebuie să mă apăr, să dovedesc, să mă dezbrac în fața lumii, pentru a arăta unde mă doare și ce am de gând să fac. Cam cum era în comunism. Am mai trecut prin asta. Sunt pregătit. Mă simt nevoit, pentru a treia oară în ultimii 20 de ani, să-mi salvez onorabilitatea. În 2001, tot la inițiativa Ministerului Culturii, s-a decis un control, chitit să mă compromită, în legătură cu UNITER. La final, am câștigat în instanță, un proces de calomnie care s-a încheiat cu condamnarea penală a Secretarului de Stat Ion Antonescu, zis ”Mareșalu”. Am cerut, atunci, daune morale de 1 Leu, fiindcă nu câștigul material m-a interesat, ci ca adevărul să iasă la lumină. Între 2015 și 2017, am fost controlat în toate ipostazele de funcționar public, de binecunoscutul organism ANI. În 2017, dosarul a fost clasat. Astăzi, mă pregătesc pentru a treia încercare. Acuzele curg torențial, sunt deja un infractor, terenul e aproape inundat. Numai că astăzi, cauza mea este, în principal, salvarea de la inactivitate și faliment a Teatrului Național din București și a principalelor insituții naționale ale României, aflate în directă legătură cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, responsabil, de factor, de activitatea noastră. Alături, un alt traseu de abordat, pornit de la delațiuni și neadevăruri venite de la câțiva colegi lipsiți de scrupule. Sunt pregătit și pentru asta! Vreau să-mi asigur prietenii că nu am nevoie de ajutor, că am adevărul de partea mei și că voi lupta să-l dovedesc”, scrie Caramitru.

Ministrul Culturii Daniel Breaz a anunțat săptămâna trecută că va trimite Corpul de control al ministerului pentru a efectua o verificare la Teatrul Naţional Bucureşti, după ce managerul TNB, Ion Caramitru, i-a cerut demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.