Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Adeverințe de la APIA Mehedinți pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mehedinți informează că a încheiat convenții cu 16 instituţii bancare și non-bancare în vederea eliberării de adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată implementate în cadrul Campaniei 2018 (conform ANEXEI).

Centrele APIA au eliberat, în perioada 21 – 28 iunie, un număr de 66 adeverinţe după cum urmează: 34 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA); 32 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată finanțate din Fondul European Agricol de DezvoltareRurală (FEADR).

Adeverințele se eliberează pentru cei care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare, care au încheiat convenţii cu APIA.

Astfel, la solicitarea scrisă a fermierului, Agenția eliberează o adeverinţă prin care confirm că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2018 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, și/sau pentru măsuri compensatorii de dezvoltare rurală. De asemenea, prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată pentru plată pentru schemele care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrative sau controlul preliminar, dupa caz, asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenţiei și că beneficiarul, la data emiterii Adeverintei, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare și FGCR/ FNGCIMM se postează pe site-ul instituției, la adresa: www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.

Instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA: LIBRA INTERNET BANK, BANCA RAIFFEISEN BANK S.A., BANCA TRANSILVANIA, BANCA ROMÂNEASCĂ, PATRIA BANK, PIRAEUS BANK, BCR, BANCPOST S.A., CEC BANK S.A., INTESA SANPAOLO ROMÂNIA S.A., PROCREDIT BANK, BCC CREDITCOOP BANK, UNICREDIT BANK, ALPHA BANK, GOOD.BEE CREDIT, EXIMBANK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.