Skip to content
Administrație locală Recent

Administrația lui Aladin Georgescu și Unitatea de Primiri Urgențe

În urmă cu doi ani, mai exact în data de 11 aprilie 2018, a fost depus un proiect de finanțare “Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”.

Acțiunea a fost făcută public cu mare fast de Aladin Georgescu, ca gest specific lui. Doar că odată cu trecerea timpului s-a dovedit un dezastru total acest proiect.

Făcut pe repede înainte și trimis pentru aprobare cum, din păcate, sunt și alte proiecte despre care vom face vorbire în viitor, acesta a fost evaluat fără a se ține cont de problemele esențiale de subfinanțare.

În data de 24 decembrie 2018 a fost semnat contractul de finanțare, practic ce mai importantă parte a proiectului. De aici lucrurile s-au întors la noi în județ, dar nefiind vorba de o asfaltare nu a mai fost o prioritate.

În data de 11 iulie 2019 s-a lansat licitația de atribuire și de atunci Consiliul Județean tot licitează. Nimeni nu vrea să se înscrie la un proiect făcut de Aladin Georgescu fiindcă este un fiasco.

Proiectul este scos a cincea oară la licitație până în prezent. Dat fiind faptul că nu trezește interes nu ne putem întreba: Oare dacă proiectul era bine realizat de ce nu se înscrie nimeni? Oare or exista clauze ascunse care îi ține pe unii pe loc?

Una peste alta, singurele realizări pe proiectele europene depuse de Aladin Georgescu la Spitalul Județean sunt panourile de tablă desenate, care ”promit” ce va fi, și multiplele postări pe rețelele de socializare.

Suntem în plină pandemie și medicii au început să reproșeze de ce nu se face nimic de atâta timp, deși promisiuni au tot fost?!? Pacienții stau înghesuiți în UPU fără aparatura, fără circuite, în timp ce de construcția nouă nu își mai amintește nimeni nimic. Sub protecția anonimatului un cadru medical recunoaște că se fac și 3 EKG -uri ca sa iasă unul bun.

Dar acțiunile celui care conduce sistemul medical nu au întârziat să apară. Practica “pumnului în gură” și amenințările atât de familiare dânsului au dat roade imediat. A fost schimbat din funcție medicul șef UPU Dr Jianu Claudia, iar acum aproape zilnic medicii din UPU, care deși sunt depășiți de situația fără circuite a unității de primiri urgențe, dau note explicative managerului spitalului, care la vârsta de 68 de ani a prins drag de președintele Consiliului Județean pentru a cumula salariul cu pensia.

Se înmulțesc cazurile de Covid-19 , de aceea trebuie să fim foarte atenți pe mâna cui se află sănătatea mehedințenilor. Cei responsabili vor fi sancționați, dar pentru moment cu toții suntem expuși dacă administrația județului este defectuoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.