Skip to content
Ediția de astăzi Recent Social

Adopția unui câine – la un click distanță

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre inițiat de viceperimarul Daniel Cîrjan prin care puteți adopta un câine fără stăpân. Va fi creat un site web prin care vor fi promovate adopțiile câinilor fără stăpân care se află în adăpostul public.

Ce prevede proiectul de hotărâre:

  • Art.1 Se aprobă realizarea unui website al Primăriei Municipiului Drobeta Turnu Severin cu scopul de a promova adopțiile câinilor aflați în adăpostul public pentru câinii fără stăpân, bugetul estimativ alocat fiind de 8.000 lei.
  • Art.2 Direcția Tehnică în colaborare cu concesionarul Serviciului de Gestionare a Animalelor fără Stăpân vor organiza lunar târguri de adopții pentru câini, fie la sediul adăpostului public pentru câinii fără stăpân, fie în altă locație.
  • Art.3 Direcția Tehnică în colaborare cu concesionarul Serviciului de Gestionare a Animalelor fără Stăpân vor organiza semestrial ziua porților deschise la adăpostul public pentru câinii fără stăpân în vederea adopției.
  • Art.4 Biroul Comunicare-Relații Externe și Promovare Imagine, în colaborare cu Direcția Tehnică și concesionarul Serviciului de Gestionare a Animalelor fără Stăpân, va actualiza în permanență website-ul cu toți câinii fără stăpân disponibili pentru adopție, cu prezentarea pentru fiecare câine în parte a următoarelor informații : poză, vârstă, sex, starea medicală, data capturării, numărul de identificare al câinelui și/sau boxa în care se găsește în adăpost.
  • Art.5 Adopția este gratuită și se face pe bază de formular de adopție, respectând prevederile Legii nr. 258/2013 pentru modificarea și completarea O.U.G nr.155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Art.6 Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, în scopul de a duce la îndeplinire prezenta hotărâre, va încheia protocoale de colaborare cu instituții publice, cu organisme naționale sau internaționale, precum și cu organizații non-guvernamentale specializate în apărarea drepturilor animalelor din țară și din străinătate.
  • Art.7 Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează Biroul Comunicare-Relații Externe și Promovare Imagine și Direcția Tehnică din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Municipiului Drobeta-Turnu Severin iar hotărârea se transmite Instituţiei Prefectului – Judeţul Mehedinţi, Primarului municipiului Drobeta-Turnu Severin şi se comunică celor interesaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.