Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Agendă încărcată la Consiliu Local Drobeta Turnu Severin

 

Miercuri, în ședința de Consiliu Local, a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului social de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice.

Multe persoane vârstnice au nevoie de ajutor, fie că vorbim despre servicii de îngrijire la domiciliu din sfera medicală sau socială. De acum înainte, implicarea Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin în susţinerea serviciilor pentru vârstnici va fi mult mai mare. Miercuri, 29 mai, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Marius Screciu, prin care a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului social de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice.

„Este un proiect de suflet pe care îl împărtășesc cu doamna director Monica Moț de la Asistență Socială. Avem la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin vârstnici care nu putem să-i instituționalizăm  și, în general, oamenii sunt legați de casele lor, de lucrurile în care trăiesc și e păcat să îi duci la azil. Vrem să venim în întâmpinarea lor, așa se procedează în orice stat civilizat”, a declarat primarul Marius Screciu.

Furnizarea serviciilor sociale se asigură cu respectarea următoarei ordini de priorități: persoane vârstnice dependente fără familie sau nu se află în întreținerea unei persoane, persoane care nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare, persoane vârstnice care nu se pot gospodări singure sau necesită îngrijire specializată, persoane vârstnice dependente care se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale, din cauza bolii ori stării fizice sau psihice.

În baza acestui regulament, îngrijitorul la domiciliu are printre atribuții să asigure ajutor pentru activitățile de bază ale vieții zilnice: igienă corporală, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, deplasarea în interior, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, însoțirea în mijloacele de transport, ș.a.

Tot astăzi, consilierii locali au aprobat Planul de ordine și siguranță publică al Direcției de Poliție Locală Drobeta Turnu Severin pentru anul 2019.

La propunerea viceprimarului Daniel Cîrjan, amenzile pentru cei care fac mizerie pe domeniul public vor fi extrem de usturătoare.

„Rațiunea pentru care am făcut acest demsers este simplă: sunt zone publice din municipiul Drobeta Turnu Severin, cum ar fi Parcul Centrul, zona din fața BIG-ului și alte zone din oraș unde sunt oameni, care din păcate nu au cei șapte ani de acasă și aruncă coji de semințe pe tot domeniul public, lângă bancă, pe bănci, pe spațiul verde ș,a”, a precizat viceprimarul Daniel Cîrjan.

În plus, s–a creat posibilitatea pentru Poliția Locală să îi pună pe acești indivizi care fac această mizerie să curețe după ei, pe principiul „faci mizerie, cureți după tine”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.