Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia a aprobat alocarea banilor pentru helioport la Drobeta Turnu Severin

Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia a aprobat finanțarea pentru construirea unui helioport la Spitalul Județean Mehedinți, din Drobeta Turnu Severin.

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu anunță că urmează să fie semnat contractul de finanțare.

În perioada imediat următoare vom semna contractul de finanțare și vor începe procedurile de implementare proiectului prin care 9,6 milioane lei vor fi investiți în reabilitarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin…Noi suntem pregătiți deja cu documentele tehnico – financiare în vederea demarării cât mai curând a procedurilor de achizitie a serviciilor de proiectare și execuție”, a anunțat liderul CJ.

Investiția cuprinde:

  • Construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI. Se va extinde suprafața UPU cu 1550 mp, de la 540 mp, cât are în prezent.
  • Amenajarea suprafețelor adiacente;
  • Construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.

Consiliul Judeţean Mehedinţi a depus în data de 18 aprilie cererea de finanţare pentru obiectivul de investiţii ”Reabilitare, extindere şi dotare U.P.U. – Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă şi construirea unui heliport”, în vederea obţinerii de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.