Skip to content
Focus Lifestyle Recent

Ai o pisică? Cum îți poate influența deciziile importante ale vieții

Pisica îți poate modifica modul de a gândi și acționa în viață. Nu o spunem noi, ci specialiștii. Se pare că traiul cu o pisică ne poate infecta cu paraziți, dar surpriză …. asta ne poate influența în bine.

Acești paraziți modifică temperamentul, îi face pe oameni mai ambițioși și dispuși să își asume mai multe riscuri, să își facă propria afacere. Parazitul în cauză este Toxoplasma gondii care cauzează, în mod normal, simptome asemănătoare gripei.

Puțini oameni care sunt infectați prezintă simptome, deoarece un sistem imunitar sănătos poate elimina paraziții. Cu toate acestea, poate provoca complicații mai grave la femeile gravide și la persoanele cu sisteme imunitare slabe.

Toxoplasma gondii este un parazit incredibil de răspândit. Am constatat că indivizii infectați și țările cu o prevalență mai mare a infecțiilor au prezentat ambele tendințe mai mari de antreprenoriat. Dacă această relație este cauzală, ar putea fi faptul că infecția cu T. gondii reduce teama de eșec a oamenilor și sporește asumarea de riscuri în lumea afacerilor„, a declarat doctorul Pieter Johnson, cel care a condus studiul la Universitatea din Colorado.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.