Skip to content
Administrație locală Recent

Aladin Georgescu promite că vin banii pentru podul de la Șovarna

Banii alocați pentru dezvoltarea infrastructurii județene de la ministerul Dezvoltării au început să ”apară” în județ. Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat că vor reîncepe lucrările la podul care va traversa râul Șovarna, care în prezent este realizat doar în proporție de 50%.

Locuitorii satelor Șovarna și Studina, din comuna Șovarna vor avea în curând posibilitatea să traverseze râul Șovarna în condiții de siguranță, pe un pod solid, construit cu fonduri guvernamentale, provenite din Programul Național de Dezvoltare Locală II. Am mers la fața locului împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, iar din discuțiile purtate cu domnul primar Constantin Prundeanu a reieșit că podul este construit în proporție de 50%. Până acum, oamenii foloseau o punte pietonală, iar o astfel de investiție era absolut necesară. Tot în cadrul aceluiași proiect se modernizează și 2 km de drumuri sătești, mai exact nouă ulițe din Șovarna și Studina. Totodată, se vor face șanțuri, podețe și căi de acces către proprietățile oamenilor. Valoarea investiției este de 3 800 000 lei”, a anunțat liderul județului.

Tot în cadrul lucrărilor de infrastructură, Aladin Georgescu a mai anunțat că se pune asflat pe DC 57 – Cheile Băluței.

Am mers în comuna Ponoarele, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de asfaltare care se realizează cu fonduri guvernamentale, pe Programul Național de Dezvoltare Locală I. Este vorba despre DC 57 – Cheile Băluței, așa cum este cunoscut traseul care duce către Pădurea de Liliac, una dintre cele mai frumoase zone ale Mehedințiului care aș putea spune că rivalizează cu Valea Coșuștei. Mă bucur că Primăria Ponoarele și domnul primar Iulian Cerbu implementează acest proiect și că se asfaltează acest drum pe o distanță de 5,4 km, cuprins între DJ 670 și limita cu teritoriul administrativ al comunei Bala. Valoarea investiției este de 8,5 milioane lei, iar lucrarea este efectuată în proporție de 80%. Astfel, la anul, localnicii și turiștii care vor merge în Pădurea de Liliac, la Sărbătoarea Liliacului, vor circula în condiții foarte bune, pe un drum asfaltat”, a mai precizat președintele PSD Mehedinți.

 

Fotografia postată de Aladin Georgescu.

1 comentariu la “Aladin Georgescu promite că vin banii pentru podul de la Șovarna

  1. … poate convingeti proprietarul zonei „Podul lui Dumnezeu” din Ponoarele sa amenajeze un acces pietonal fara pericol de accidentare din D.J 670 si pana in vale ! …. ca sa fie o oferta turistica completa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.