Skip to content
Administrație locală

Aladin Georgescu se ”războiește” cu prefectul: Bugetele locale și investițiile primăriilor sunt blocate de PNL

Președintele Consiliului Județean Aladin Georgescu îl acuză, în mod indirect, pe prefectul județului Mehedinți că are interese politice, iar prin decizia de a ataca în instanța de contencios administrativ Hotărârea de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat nu face decât să blocheze bugetele locale.

BUGETELE LOCALE ȘI INVESTIȚIILE PRIMĂRIILOR SUNT BLOCATE DE PNL…Din interese pur politice și care sunt departe de argumentele prezentate de către reprezentantul Guvernului PNL în teritoriu sau de grija pentru cetățenii acestui județ și de proiectele care sunt în derulare, Hotărârea de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat a fost atacată în instanța de contencios administrativ. Este prima dată în ultimii 30 de ani când o hotărâre prin care se alocă bani primăriilor din județ este atacată în instanță. Culmea, acest demers este prezentat ca o mare realizare a mandatului de prefect, când de fapt, blochează aprobarea bugetelor unităților administrativ teritoriale și implicit, investițiile aflate în derulare”, este mesajul transmis de președintele CJ Mehedinți.

Pe de altă parte, Aladin Georgescu susține că a respectat legile în vigoare.

În primul rând, prin adoptarea acestei hotărâri, am respectat întocmai Legea Bugetului de Stat, Legea Finanțelor Publice și Codul Administrativ, iar acest lucru va fi confirmat de instanța care va judeca această cauză.
Avem solicitări din partea tuturor primăriilor. S-au solicitat peste 148 milioane lei, iar repartizarea a fost de peste 18 milioane lei. Sigur că pe parcursul anului, prin rectificări bugetare, sumele vor fi suplimentate. În al doilea rând, Hotărârea atacată a fost aprobată de consilierii județeni în conformitate cu toate prevederile legale, iar în momentul în care a fost prezentată, a avut raportul Direcției Economice, referatul de aprobare și avizul de legalitate al secretarului județului și al tuturor comisiilor de specialitate. Ceea ce face domnul prefect acum este de fapt, politica dusă de Guvernul PNL încă de la instalare care se aduce în teritoriu. Sunt acuzat că fac politică. Este normal să se întâmple acest lucru, dar de la instalarea în funcție, am dovedit că fac politica cetățeanului, iar primarii liberali pot confirma acest lucru. Am trei întrebări pentru domnul prefect:
1. Ce solicitare a făcut către Guvern la sfârșitul anului trecut pentru alocarea către comune și orașe sume din fondul de rezervă în condițiile în care din suma totală de 7,7 milioane lei alocată, către 45 de UAT-uri, 4.250.000 s-au alocat către 11 comune (8 PNL, 2 PSD, 1 ALDE), 35 de comune au primit 3.490.000 lei, iar 20 comune nu au primit niciun leu?
2. Ce demersuri a făcut către Guvernul României pentru alocatea de sume pentru DGASPC Mehedinți în condițiile in care Guvernul a alocat doar 10,5 milioane lei dintr-un necesar de 87 milioane lei?
3. Ce demersuri a făcut pentru alocarea de sume către UAT-uri pentru persoanele cu handicap și însoțitorii lor?

Citește și Prefectul Cristinel Pavel atacă în instanță hotărârea Consiliului Județean Mehedinți de repartizare a a cotei de 6 la sută din impozitul pe venitul estimat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.