Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Aladin Georgescu și cele 1000 milioane de lei

Iritat că a fost somat de prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, pentru a aloca sumele necesare de la bugetul județului pentru buna funcționare a activității pe 2020 a Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, Aladin Georgescu (președintele Consiliului Județean Mehedinți) a postat vineri seară pe contul său de Facebook o declarație de tot râsul.

”Instituția pe care cu onoare o reprezint a derulat în ultimii patru ani și derulează în continuare proiecte în valoare de peste 1000 milioane lei”, scrie acesta pe Facebook. Păi, domnule Aladin Gigi Georgescu, în toți acești ani de când sunteți la conducerea Consiliului Județean Mehedinți, economiștii instituției nu v-au învățat că termenul corect este UN MILIARD și nicidecum ”1000 milioane de lei”?

Cât despre faptul că nu ați luat banii ”acasă”, facem precizarea că există organe abilitate ale statului care ne vor spune acest lucru.

În ceea ce privește proiectele pe care le înșirați aici, nu ne-ați lămurit deloc. E adevărat, am tot văzut fotografii pe Facebook și filmulețe la televiziunile de casă, în care semnați tot felul de proiecte și proiecțele, dar concret, pe teren, nu se vede nimic. Curios este faptul că acum, înaintea alegerilor locale, nu mai prididiți cu alocarea sumelor și începerea lucrărilor ….

Redăm mai jos textul postat de Aladin Georgescu pe contul său de Facebook:

”CJ MEHEDINȚI ARE PROIECTE DE PESTE O MIE DE MILIOANE DE LEI

Înainte ca cititorii să pice în plasa manipulării celor care s-au văzut în funcții înalte după ce PNL a preluat guvernarea, consider că sunt necesare câteva precizări prin care să lămurim situația bugetului Consiliului Județean Mehedinți care nu poate acoperi cheltuielile Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Banii județului nu i-a luat Aladin Georgescu acasă și cred că asta este clar pentru toată lumea. Instituția pe care cu onoare o reprezint a derulat în ultimii patru ani și derulează în continuare proiecte în valoare de peste 1000 milioane lei. Sunt proiecte de infrastructură rutieră, de sănătate, de cultură sau de învățământ special pe care toți locuitorii acestui județ le merită și de care au nevoie indiferent de preferințele politice ale fiecăruia. Este cea mai amplă reabilitare și modenizare a clădirii Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin de la construirea ei și sunt cele mai importante drumuri județene care se modenizează sau se reabilitează.

Multe dintre proiecte se derulează cu fonduri europene. Atașez lista proiectelor, dar și contribuția Consiliului Județean Mehedinți la aceste proiecte constând în cheltuieli neeligibile și cofinanțare. Sigur că anul acesta începe implementarea proiectelor semnate în cursul anului 2019, cu sprijinul Guvernului PSD și a fost necesar să alocăm din bugetul județului sume considerabile. (…)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.