Skip to content
Ediția de Astăzi

Alegerile locale ar putea fi amânate din nou! Orban, mesaj tranşant: Le cer liderilor politici să nu mai facă campanie pe seama epidemiei

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că Guvernul încearcă să identifice noi paturi de ATI în București, după ce Raed Arafat a declarat că nu mai există locuri la terapie intensivă în spitalele din capitală.

În context, şeful Executivului a anunţat că se ia în calcul reînchiderea Spitalului Colentina pentru pacienții non-COVID, care fusese redeschis vineri. El a anunțat că a purtat o discuție cu o firmă privată și că ar putea fi deschisă o secție ATI în sistem modular, potrivit PSNews.ro

Am avut o discuție cu prefecții, am stabilit o mobilizare. Ne facem datoria, suntem de dimineața până noaptea în slujba cetățeanului, încercăm să aducem la normal lucrurile, dar avem nevoie de cooperarea cetățenilor. Există, pe sistem modular, o secție care poate fi folosită pe terapie intensivă, de 38 de paturi, la Spitalul Elias, am vorbit cu domnul Tătaru și domnul Arafat. Nu au ventilatoare, nu au monitoare, trebuie luate din rezerva strategică și trebuie să identificăm medici, prin detașare. Desigur, nu vom putea să le folosim pe toate, probabil că jumătate. Am putea și la Matei Balș, dar e nevoie de medici. Reanalizăm situația de la Spitalul Colentina, pentru că ne-a lăsat descoperiți. Nu vrem să mai impune restricții. Le cer liderilor politici să nu mai facă campanie pe seama epidemiei, ci să lupte cu epidemia.”, a declarat Ludovic Orban.

Alegerile locale ar putea fi amânate din nou

Premierul a mai declarat că alegerile locale, programate pentru data de 27 septembrie, ar putea fi amânată pentru a doua oară! Totul depinde de situația epidemiologică, a precizat premierul, sâmbătă, punctând că ”decizia referitoare la alegeri aparține numai Guvernului și PNL”.

În măsura în care se constată că nu există riscuri suplimentare din punct de vedere epidemiologic, se pot derula alegerile. Decizia referitoare la alegeri aparține numai Guvernului și PNL. Data alegerilor este stabilită prin vot, aproape unanim, în urma unor consultări făcute cu toți liderii politici. Să nu uităm că am mai amânat o dată alegerile. E vorba și de legitimitate, și de democrație. Nu ne dorim să ajungem în situația în care să discutăm despre amânarea alegerilor, dar dacă va fi necesar suntem pregătiți pentru orice măsură pentru a apăra sănătatea populației.”, a precizat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.