Skip to content
Focus Recent

Alina Teiș: A fost aprobat programul de cooperare transfrontalieră România – Republica #Serbia

Deputata Alina Teiș anunţă că a fost aprobat Programului de cooperare transfrontalieră România – Republica #Serbia, care va sprijini domeniul tehnologiei informaţiilor.

Este o decizie care ţine cont de evoluţiile pozitive din domeniul IT şi care vine tocmai pentru a ajuta la dezvoltarea susţinută a acestui sector, care contribuie semnificativ la crearea de noi locuri de muncă în România. Este un program european în valoare de peste 88 de milioane de euro, care va oferi mai multe oportunităţi de dezvoltare ambelor ţări şi locuitorilor acestora, care vor avea astfel un acces mai bun la servicii medicale, sociale şi de transport, dar şi de sprijin în găsirea unui loc de muncă. Decizia de modificare va oferi mai multe oportunităţi ambelor ţări, fiind încă o dovadă clară că în Europa construim punţi şi nu ziduri”, a declarat deputata PSD.

Alina Teiș anunță că din cele 10 milioane de euro o parte din bani vor ajunge și în Mehedinți.

Aproape 10 milioane de euro sunt realocate în cadrul programului pentru a sprijini cele 2,4 milioane de locuitori din judeţele Timiş, Caraş-Severin, #Mehedinţi şi din judeţele vecine din republica #Serbia să îşi găsească mai uşor un loc de muncă, precum şi dezvoltarea economică a acestor judeţe din zona de frontieră. Programul transfrontalier investeşte în două proiecte strategice, în domeniul transportului – obiectivul principal fiind acela de a repara infrastructura de navigaţie pe canalul Bega – şi în domeniul sănătăţii, unde există o iniţiativă comună a celor două ţări de luptă împotriva cancerului, cu scopul de a îmbunătăţi diagnosticarea şi tratarea tumorilor maligne”, a mai precizat deputata PSD.

În ceea ce privește județul Mehedinți, proiectul Transfrontalier aprobat pentru finanțare, România – Serbia privind depistarea cancerului de col uterin, mamar și digestiv urmează să fie implementat în viitorul apropiat. Când se va primi finanțarea Spitalul Municipal Orșova cât și Centrul de Sănătate din Kladovo vor fi dotate cu aparatură medicală și de telemedicină de cel mai înalt nivel tehnologic. Valoarea totală a proiectului este de peste un milion de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.