Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Alte două cadavre au fost găsite în Dunăre, la Crivina

Alte două cadavre, cel mai probabil al unor cetățeni sirieni, au fost recuperate din Dunăre luni dimineață în dreptul localității Crivina.

Detașamentul de Pompieri Drobeta a intervenit luni dimineață, în zona localității Crivina, pentru a scoate din Dunăre două persoane înecate.  Cel mai probabil este vorba de doi cetățeni sirieni care fac parte din grupul celor 18 persoane, care s-au scufundat, cu barca, în Dunăre, încercând să treacă ilegal Dunărea în România dinspre Serbia.

Detașamentul de Pompieri Drobeta a intervenit sâmbătă seară, în zona localității Hinova, pentru a scoate din Dunăre o persoană înecată.  Este vorba de un cetățean sirian, de 31 de ani. Duminică dimineață, apele Dunării au scos la suprafață în dreptul localității Ostrovul Corbului cadavrul unui cetățean sârb (42 de ani), care era una din cele două călăuze a migranților.

Cealaltă călăuză este cercetată de autoritățile din România pentru trafic de migranți.

O barcă în care se aflau 18 cetăţeni străini s-a răsturnat, joi seara (16 aprilie a.c.), pe Dunăre.

Barca în care se aflau cei 18 oameni, 16 migranţi şi două călăuze sârbe, a plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-ar fi ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

Strigătele lor de ajutor au fost auzite de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre. Poliţiştii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.