Skip to content
Recent

Ambasadorul Republicii Turcia, în vizită în municipiul Drobeta-Turnu-Severin

Füsun Aramaz, Ambasadorul Republicii Turcia în România, a sosit marți, 14 decembrie, în municipiul Drobeta-Turnu-Severin. Aceasta a fost întâmpinată de reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți și de cei ai Primăriei municipiului, după care au avut o întrevedere în sala mare a Consiliului Județean Mehedinți. În cadrul întrunirii, au fost subliniate legăturile istorice pe care România și județul Mehedinți le au cu Turcia.

În urma discuțiilor, Füsun Aramaz, Ambasadorul Republicii Turcia în România, și-a exprimat interesul de a rezolva problemele de legislație și proprietate existente, în vederea valorificării din punct de vedere turistic a Insulei Șimian, unde se află așezăminte ale Cetății Ada-Kaleh. Totodată, în baza parteneriatului cu Ambasada Turciei, pentru a pune în valoare Cetatea Ada–Kaleh, se va putea beneficia de fonduri, dar și de expertiză pentru restaurarea obiectivului.

„Doamna ambasadoare a Turciei, alături de o delegație de oameni de afaceri, pe două paliere, atât cultural, pentru că ne leagă foarte multe lucruri de Turcia, dar în același timp, pe zonă economică, oamenii de afaceri turci sunt dispuși să vină și să investească în Drobeta-Turnu-Severin. Încercăm să le asigurăm toate condițiile.”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu-Severin 

De asemenea, delegația turcă a vizitat Castelul Artelor, din Severin, unde i-a fost prezentată o expoziție inedită care are ca temă Insula Ada-Kaleh. Cei care calcă pragul expoziției pot vedea, cu ajutorul unei aplicații, videoclipuri de pe insulă sau pot citi despre istoria acesteia.
Urmează ca în luna ianuarie a anului 2022 să aibă loc o nouă întrunire între cele două părți, la sediul Ambasadei Turciei, din București, prin care să se concretizeze încheierea parteneriatului dintre Consiliul Județean Mehedinți și autoritățile turce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.