Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Amenzi de peste 17.000 de lei aplicate de jandarmi în octombrie în Mehedinți

În luna octombrie, au fost executate  peste 700 de  misiuni de asigurare  și menținerea  ordinii publice, a anunțat joi, 14 noiembrie, Inspectoratul Județean de Jandarmi Mehedinți, în cadrul unei conferințe de presă. 

547 patrule mixte au acționat, atât în mediul urban cât și  rural, au fost desfășurate 707 misiuni de menținerea ordinii publice și 39 misiuni de asigurare (cu ocazia evenimentelor cultural-artistice, evenimentelor sportive, comemorative și religioase).  Jandarmii au participat la 16 intervenții, 11 dintre acestea au fost  ca urmare a apelurilor sesizate prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 sau prin alte modalități și 5 intervenții în sprijinul altor structuri din cadrul M.A.I.

Ca urmare a misiunilor executate, au fost  aplicate 81 sancțiuni contravenționale, 31 dintre acestea au fost avertismente scrise și 50 amenzi, valoarea acestora ridicându-se la  suma de 17.300 lei. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, desfășurarea unor activități comerciale ilicite, nerespectarea prevederilor legale pe timpul competițiilor sportive, nerespectarea prevederilor privind fumatul și protecția împotriva efectelor nocive ale acestuia.

Totodată,  au fost sesizate 10 fapte de natură penală, dintre care 6 infracțiuni sesizate în cadrul elementelor mixte de dispozitiv și 4 infracțiuni sesizate  în mod independent (prevăzute de Legea  nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, ,,distrugere”, ,,comercializarea de pește fără  a poseda documente legale”, ,,exploatarea cerșetoriei”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.