Skip to content
Recent

Angajații din penitenciare amenință: Dacă Tudorel Toader refuză dialogul, reluăm protestele

Crește revolta în rândul angajaților din penitenciare. Mai exact, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au transmis că vor merge la Ministrul Justiției cu o serie de revendicări, iar dacă Tudorel Toader refuză în continuare dialogul, ei vor relua protestele.

Sindicaliştii acuză că promisiunile nu au fost respectate, iar condiţiile de lucru din penitenciare rămân la fel de improprii pe cât sunt cele de detenţie. Prin urmare, ei cer îmbunătățirea acestor condiții. Sindicaliştii mai susţin că deficitul de personal este de aproape 40% şi cer deblocarea concursurilor şi finanţarea posturilor vacante.

„Urmare a scandalului provocat de existanta celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate în ultimii 2 ani, ministrul Justiţiei a promis în decembrie 2017 că va promova un proiect de act normativ prin care datoria Guvernului faţă de personalul din penitenciare să fie plătită, urmând că, pe viitor, aceste ore suplimentare să fie plătite la timp. Cerem, deci, finalizarea şi transmiterea acestui proiect de act normativ spre aprobare, munca forţată fiind interzisă prin Constituţie. Pe agenda de lucru vom include şi propuneri referitoare la statutul poliţiştilor de penitenciare, eliminarea discriminărilor şi disfuncţionalităţilor din legislaţia salarizării şi pensionării, dar şi soluţii pentru deblocarea negocierilor colective, aflate la acest moment într-un impas care poate duce la un conflict de muncă”, mai arată sindicatele din penitenciare, într-un comunicat citat de B1.ro

Mai mult, sindicaliștii susțin că nu se așteaptă la minuni, dar dacă ministrul Tudorel Toader va refuza în continuare dialogul, personalul din penitenciare va relua protestele începând de vineri – manifestaţii publice la sediul penitenciarelor, acţiuni în justiţie şi refuzul de a face ore suplimentare, până la blocarea activităţii penitenciarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.