Skip to content
Ediția de astăzi

ANM anunță cele mai scăzute temperaturi din luna ianuarie. Unde va fi cel mai frig

Meteorologii anunță că vremea va deveni geroasă dimineața și noaptea, iar în depresiuni așteptăm minime de până la minus 17 grade.

Ne așteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine (marți 11 ianuarie n.red.) maximele la nivelul întregii țări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marți procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 și -3 în restul țării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată țara”, a declarat Elena Mateescu, directoarea ANM, la Digi24.

E posibil ca miercuri și joi, pe parcursul nopților și dimineților să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a adăugat Mateescu.

Cel mai frig va fi în vestul, centrul și estul țării.

Vorbim de primele zile geroase cu valori care să scadă sub -15 -17 grade Celsius, cu minime negative mai mult de 3 zile consecutive pe parcursul acestei săptămâni”, a spus Mateescu.

Temperaturile vor scădea și în Capitală, unde la mijlocul săptămânii minimele sunt așteptate să coboare până la -7, -8 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Spre sfârșitul săptămânii, însă, vremea se va încălzi, mai ales în sud și sud-estul țării, iar maximele vor ajunge chiar la 8, 9 grade Celsius.

Este posibil mâine să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare locală în Moldova și zonele de munte, posibil ploi și lapoviță în Banat, pe arii restrânse în Transilvania, dar și intensificări ale vântului în regiunile extracarpatice, unde vitezele la rafală, mai ales seara și noaptea, în jumătatea estică a Munteniei, în Dobrogea, Sudul Moldovei, să înregisteze valori de 55 până la 65 km/h, amplificând senzația de rece”, a spus Mateescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.