Skip to content
Ediția de Astăzi Focus

ANM: Revin temperaturile de vară. Maximele ajung chiar și la 33 de grade

Temperaturile de vară se întorc în România, la sfârşit de septembrie. De la jumătatea săptămânii, vremea se încălzeşte, maximele ajungând şi la 33 de grade în sud-estul ţării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi în sud-estul extrem. Conform prognozei pentru o lună, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), şi în octombrie cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, potrivit PSNews.ro

Conform ANM, luni, 21 septembrie, vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească uşor devenind caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe arii restrânse la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 28 de grade, iar cele minime, în general între 5 şi 16 grade.

În Bucureşti, vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Marţi, vremea se va menţine frumoasă dar şi mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii septembrie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, cu cele mai coborâte valori în zona litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali. Spre sfârşitul intervalului, pe arii restrânse în sud-est cu o probabilitate destul de mare vor fi nori joşi sau ceaţă.

În Capitală, vremea se va menţine frumoasă dar şi uşor mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade.

Prognoza meteo lunară:

Săptămâna 21.09.2020 – 28.09.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a ţării şi în regiunile nordestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi în sud-estul extrem. Excepţie vor face regiunile din nord-vestul teritoriului, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local excedentare.

Săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020 Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile sud-vestice şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 05.10.2020 – 12.10.2020 Temperaturile medii ale aerului se vor situa uşor peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, mai accentuat în regiunile sudice şi sud-vestice. În extremitatea estică a ţării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.10.2020 – 19.10.2020 Mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.