Skip to content
Spot

ANM: Vremea continuă să fie foarte caldă, iar disconfortul termic ridicat

Vremea va fi călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi de podiş, iar în sud şi în est, pe suprafeţe mici va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Până pe 31 august, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), va fi foarte cald, iar ploile şi furtunile se întorc după jumătatea lunii.

Joi, 6 august, meteorologii anunţă doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în zona montană, potrivit PSNews.ro

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în regiunile sudice, sud-estice, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 35 de grade, iar cele minime în general între 11 şi 21 de grade.

Şi sfârşitul de săptămână se anunţă tot torid. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la munte, în regiunile sud-vestice şi pe arii restrânse în rest.

Până pe 31 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sud.

Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020 Valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice, nord-estice şi nord-vestice Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte.

Săptămâna 10.08.2020 – 17.08.2020 Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, estice şi nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale şi nordice.

Săptămâna 17.08.2020 – 24.08.2020 Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020 Valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile extracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.