Skip to content
Ediția de astăzi

ANM: Vremea se încălzeşte în weekend, dar se menține și instabilitatea atmosferică

Vremea se încălzeşte în weekend, duminică fiind anunţate temperaturi maxime de 33 de grade în sudul ţării. Însă se vor semnala în continuare furtuni şi ploi abundente.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, 26 iunie, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate din a doua parte a zilei când vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină, în vest şi nord-vest, local la munte şi pe suprafeţe mai mici în restul ţării, cu o probabilitate mai mare în centru şi în sud-vest, potrivit PSNews.ro

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 31 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, uşor mai coborâte în depresiuni. În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Sâmbătă se face tot mai cald. Conform ANM, vremea va fi caldă în toată ţara, local călduroasă după-amiaza. În regiunile nord-vestice şi în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta local prin înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice; izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va avea unele intensificări în sud-vest, pe crestele montane, iar de scurtă durată posibil şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile intramontane şi 21…22 de grade pe litoral.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.