Skip to content
Ediția de astăzi Social

Anunț esențial pentru românii cu credite ipotecare. OUG care permite amânarea plății ratelor la bănci a fost MODIFICATĂ

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în ședința de Guvern de luni, a anunțat modificări la ordonanța de urgență care permite amânarea pentru 9 luni a plății ratelor la creditele bancare pentru persoane fizice și juridice.

Astfel, potrivit noilor modificări, perioada în care clienții pot cere băncilor amânarea plății ratelor e mai lungă, de 45 de zile de la intrarea în vigoare a OUG și nu se va mai capitaliza dobânda pentru creditele ipotecare, potrivit PSNews.ro

Sunt câteva clarificări care au fost omise în ordonanţa trecută, pentru că am văzut discuţia în spaţiul public şi să nu mai existe discuţia despre dobândă la dobândă sau cine poate beneficia, când poate beneficia. Am extins şi perioada de la care se pot face aceste cereri. Era până la sfârştul perioadei de urgenţă şi am extins la cel mult 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Acum permite oamenilor 45 de zile de la momentul în care pare această ordonanţă de urgenţă să facă cerere către bancă”, a precizat Florin Cîţu.

Premierul a explicat şi el că ”nu se mai capitalizează dobânda la creditele ipotecare”.

Se prelungeşte termenul până la care se poate depune cererea de către persoana fizică sau persoana juridică pentru suspendarea plăţii. Şi li se dă posibilitatea celor care solicită ca până la momentul în care solicită în cazul în care au restanţe la plata creditelor să poată îşi aducă creditele la zi, a spus Ludovic Orban.

La rândul său, Florin Cîţu a întărit ideea că ”la creditele ipotecare o să existe dobândă zero, deci nu există dobândă la dobândă”.

Amintim că OUG a fost adoptată săptămâna trecută, dar nu a fost publicată în Monitorul Oficial tocmai pentru a include modificările anunțate azi de cei doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.