Skip to content
Ediția de astăzi

Anunţ surpriză de la meteorologi. Cum va fi vremea în ziua alegerilor parlamentare

În ziua alegerilor parlamentare vremea se răcește în majoritatea regiunilor țării. Dacă sâmbătă maxima va fi de 17 grade, de duminică vremea intră într-un proces de răcire, mai ales în regiunile estice, unde temperaturile pornesc de la 1 grad Celsius.

Această răcire va fi de scurtă durată. Din nou, luni, primele zile ale săptămânii, pentru că în general, săptămâna 7-14, așa cum arată estimările la acest moment, până în jurul datei de 28 decembrie, vorbim pentru fiecare din cele trei săptămâni, de valori de temperaturi peste medie, în special în aproape toată țara”, a anunţat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie,  potrivit PSNews.ro

Ploile vor fi mai însemnate cantitativ în zona Olteniei. Iar pe spații restrânse va ploua și în Muntenia, Dobrogea și zona de sud a Moldovei. Acestea sunt regiunile unde duminică vremea va fi închisă, cu precipitații, cu vânt puternic în toate regiunile țării. Acolo unde vremea se răcește, frigul va fi accentuat și de prezența intensificarilor de vânt, informează sursa citată.

În zona de vest a țării va fi soare. Temperaturile cele mai ridicate se vor înregistra în Maramureș, Banat, în zona Crișanei, maxime de până la 14-15 grade. Acelea sunt singurele zone în care cerul va fi variabil duminică. Dar nu sunt zone ocolite de vântul puternic, mai ales în zona Banatului sunt prognozate rafale de până la 60 km/h.

În București vremea se răcește, maxima va fi în jurul valorii de 7 grade, cu ploaie și vânt puternic.

Se întorc ninsorile la munte, în Carpații Meridionali. Pe Valea Prahovei vor fi mai întâi precipitații mixte, iar duminică seară apar ninsorile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.