Skip to content
Administrație locală Recent

Apel la solidaritate, din partea prefectului județului Mehedinți

Prefectul județului Mehedinți Cristinel Pavel a făcut un apel la înțelepciune și solidaritate pentru acordarea unei atenţii sporite în respectarea măsurilor sanitare dispuse de autorităţile statului.
Putem trece cu bine peste această criză sanitară doar printr-un parteneriat eficient între populație și autorități. Fac apel la mehedințeni să se alăture efortului autorităţilor în lupta cu acest virus, şi, prin respectarea măsurilor impuse, să reușim scăderea numărului de îmbolnăviri. Este deosebit de important ca în această perioadă să scădem presiunea de pe sistemul medical, astfel încât cei care au cu adevărat nevoie de servicii medicale să poată să ajungă în unităţile spitaliceşti şi să poată fi trataţi corespunzător”, spune prefectul Cristinel PAVEL.
61 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 ore în județul Mehedinți, iar municipiul Drobeta Turnu Severin a atins astăzi, 20 noiembrie, o rată de infectare îngrijorătoare, de 5,12/1.000 locuitori.
De asemenea, în municipiul Orșova și alte patru comune din Mehedinți (Burila Mare, Ilovăț, Izvorul Bârzii și Șimian), rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește 3/1.000 locuitori. Într-o primă localitate din Mehedinți, Braniștea, a fost instituită începând cu data de 17 noiembrie 2020, carantina zonală pentru o perioadă de 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.