Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Aproape 20 de ordine de protecție provizorii emise de la începutul anului în Mehedinți

Polițiștii mehedințeni au emis în primele cinci luni a.c., 19 ordine de protecție provizorii, cele mai multe în mediul urban. De asemenea, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin este cercetat de polițiști pentru încălcarea măsurilor dispuse printr-un astfel de ordin.

Modificările legislative privind violența domestică stabilesc modul de intervenție al polițiștilor în astfel de cazuri, dar și măsurile pe care oamenii legii le pot adopta în asemenea situații, una dintre ele fiind emiterea ordinului de protecție provizoriu de către aceștia.

Astfel, la sfârșitul anului trecut, a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului afacerilor interne și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști.

În consecință, polițiștii mehedințeni au intervenit la toate solicitările pe acest palier, fapt pentru care, în primele cinci luni 2019, au fost emise 19 ordine de protecție provizorii, 13 în mediul urban, iar 6 în mediul rural.

Cele mai multe ordine de protecție provizorii au fost emise la nivelul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin (10), Poliției orașului Baia de Aramă (5), Strehaia (3) respectiv Vânju Mare (1).

În mediul urban, cazuri de violență domestică au fost înregistrate pe raza de competență a Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin (9), Strehaia (3) și Baia de Aramă (1).

În ceea ce privește mediul rural, astfel de cazuri s-au înregistrat în competența subunităților de poliție Baia de Aramă (4), Vânju Mare (1) și Poliția municipiului Drobeta Turnu Severin (1).

De asemenea, un bărbat de 50 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin este cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”nerespectarea hotărârii judecătorești”, constând în aceea că, în repetate rânduri, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de polițiști.

O astfel de situație a fost constatată la sfârșitul lunii mai a.c., când bărbatul a aruncat dintr-un autoturism 2 recipiente, înspre magazinul pe care îl deține soția sa pe raza municipiului, fără a provoca pagube.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că acesta a încălcat măsurile dispuse prin sentinţa civilă pronunţată de către Judecătoria Drobeta Turnu Severin la începutul anului 2019, fiindu-i interzis să se apropie la mai puțin de 100 metri de domiciliu, de locul de muncă al soției sau să aibă orice contact fizic ori verbal, inclusiv telefonic cu aceasta, timp de 6 luni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.