Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Aproape 40 de cazuri de racordări ilegale depistate în Mehedinţi

 

Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrica a consumatorilor, anunţă Distribuţie Oltenia. Peste 4700 de cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada aprilie – iunie 2018.

 Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative.

În plus, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice și respectând prevederile legale in vigoare.

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare.

Departamentele specializate din cadrul Distribuție Oltenia organizează periodic acțiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.

 În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 4.788 locuri de consum și au fost identificate 621cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează: Argeș – 122 cazuri, Dolj – 208 cazuri, Gorj –10 cazuri, Mehedinți– 37 cazuri,  Olt – 120 cazuri, Teleorman – 70 cazuri şi Vâlcea–  54 cazuri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.