Skip to content
Social Spot

Aproape 5.000 de persoane din județul Mehedinți vor primi tichete sociale pentru mese calde

Prefectul județului Mehedinți Cristinel Pavel anunță că aproape 5.000 de persoane din județ vor primi tichete sociale pentru mese calde.
Instituția Prefectului județul Mehedinți a început distribuirea tichetelor sociale pentru mese calde, sub formă de carduri electronice, primăriilor din județ. Reprezentanții unităților administrativ – teritoriale vor înmâna apoi destinatarilor finali plicurile livrate de emitentul card-urilor, în cel mai scurt timp posibil de la primire.
Fiecare beneficiar va primi un plic sigilat ce conține cardul, codul PIN și lista unităților afiliate care oferă/ servesc/ livrează masa caldă. Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă este de 180 de lei/lună. Acestea vor fi alimentate lunar cu suma respectivă.
Tichetele sociale sunt oferite de Guvernul României și sunt finanțate din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Programul este implementat în județul Mehedinți de Instituția Prefectului. Sper că această sumă de bani să fie un real folos tuturor celor care nu își pot permite o masă caldă zilnică”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.
În județul Mehedinți, vor fi acordate tichete sociale pentru masă caldă, în valoare de 180 lei, pentru 4.916 persoane aflate în categorii vulnerabile, bătrâni cu venituri mici şi oameni fără adăpost.
Sunt eligibile să primească tichete pentru masă caldă:
1. Persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii;
2. Persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate, familiile cu copii care nu au domiciliu stabil şi familii monoparentale;
Tichetul social pe suport electronic pentru mese calde are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii.

1 comentariu la “Aproape 5.000 de persoane din județul Mehedinți vor primi tichete sociale pentru mese calde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.