Skip to content
Recent

Asociația cercetătorilor Ad Astra: raportul Ministerului Cercetării, între lauda de sine și fake news

Ultimul raport de activitate al Ministerului Cercetarii si Inovarii este „intre lauda de sine si fake news” si „contrasteaza puternic cu realitatea din sistemul de cercetare romanesc aflat intr-un declin accelerat, conform celui mai recent raport privind inovarea in statele UE”, arata Asociatia cercetatorilor Ad Astra, intr-un comunicat. Ad Astra considera ca, in 2017, „reforma sistemului de cercetare nu doar a stagnat, ci, din contra, a inregistrat  un regres substantial”.

„Asociatia Ad Astra considera ca reforma sistemului de cercetare presupune urmatoarele cinci directii majore: (i) Cresterea reala a alocarilor bugetare pentru cercetare; (ii) Stimularea performantei; (iii) Evaluarea activitatii tuturor consiliilor care functioneaza pe langa cele doua ministere de resort; (iv) Utilizarea exclusiv a evaluatorilor selectionati pe baza unor criterii de profesionalism si competenta similare celor din UE; (v) Analizarea situatiei Academiei Romane si a tuturor academiilor de ramura”, se arata in comunicatul Ad Astr, citat de Hotnews.ro.

Ad Astra considera ca in 2017 reforma sistemului de cercetare nu doar a stagnat, ci, din contra, a inregistrat  un regres substantial. „Cele doua principii statuate in raportul MCI ca punct de pornire in activitatea din 2017 a ministerului sunt eronate, am putea spune intentionat, si se potrivesc foarte bine cu atributul de ‘fake news’ (stire falsa)”, se arata in comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.