Skip to content
Ediția de astăzi

ATENȚIE! Avertizări de cod portocaliu și galben de ninsori și viscol pentru Mehedinți

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori abundente și viscol pentru o parte a județului Mehedinți care a intrat în vigoare de la ora 10.00 și expiră miercuri, 17 martie, la ora 23.00. Totodată a fost emisă și o avertizare de cod galben de ninsoare care intră în vigoare joi dimineața, 18 martie, de la ora 06.00, și expiră sâmbătă, 20 martie, la ora 10.00.

Astăzi în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De joi până sâmbătă, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

În zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.