Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi

ATENȚIE! Controale în Mehedinți pentru prevenirea arderilor de vegetație uscată! Sancțiuni drastice pentru cei care nu respectă legea!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți a hotărât constituirea unor comisii mixte de control, care începând de miercuri, 11 august, se deplasează în toate comunele din județ, la gospodăriile cetățenești și proprietarii de ferme pentru informarea acestora cu privire la interzicerea arderilor vegetației uscate.
”Pe întreg teritoriul județului Mehedinți, se vor desfășura controale pentru prevenirea arderilor de vegetație uscată. În ciuda campaniilor de prevenire desfășurate de ISU Mehedinți, în continuare mulți cetățeni încalcă legea și își curăță terenurile după recoltare, prin incendiere. În urma acestor verificări, APIA va decide dacă beneficiarii mai primesc subvenţiile sau, după caz, cei vinovați pot fi sancţionaţi de către Garda de Mediu, IPJ sau ISU”, a declarat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel.
Din aceste comisii fac parte reprezentanți de la Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mehedinți. La nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, vor face parte din comisie un reprezentant din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență.
Toți cei care vor fi găsiți vinovați riscă amenzi usturătoare. De exemplu, proprietarii și deținătorii de terenuri pot primi o amendă de la 3.000 la 6.000 de lei (pentru persoanele fizice), respectiv de la 25.000 la 50.000 de lei (pentru persoanele juridice), dacă nu respectă obligația de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.
De asemenea, producătorii agricoli și proprietarii de terenuri care incendiază vegetația uscată pentru a curăța terenurile pot fi excluși de la plata subvențiilor APIA.
În luna iulie, pompierii au intervenit la peste 190 de incendii de vegetație uscată, iar numărul acestor incendii este foarte mare și luna aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.