Skip to content
Ediția de astăzi

Atenție! În ultimele 24 de ore în Mehedinți au decedat 2 persoane infectate cu Covid

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți anunță că  în ultimele 24 ore au fost înregistrate două decese.
Primul deces, la o persoană de sex M, vârsta 85 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19, în data de 29.09.2020. În data de 14.10.2020 este declarat decesul. Comorbidități: insuficiență renală, fibrilație atrială paroxistică, adenoma de prostate, demență mixtă, lacuniscm cerebral. Cel de al doilea deces a fost înregistrat la o persoană de sex M, vârsta 52 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 09.10.2020. În data de 14.10.2020 este declarat decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, obezitate.
Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 15 octombrie 2020, este următoarea:
– 672 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1655 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (17 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 87 persoane internate, din care 11 persoane internate la sectia ATI
– 125 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 83 persoane decedate
Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 180 de persoane și peste 60 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 54 sancțiuni contravenționale dintre care 22 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 11.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 90 de mijloace transport în comun.
Jandarmii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale – 1 avertisment la Legea 61/1991, 4 avertismente scrise la Legea 55/2020 și 3 amenzi la Legea 55/2020, în valoare de 1.600 lei.
Specialiștii Inspecției de Prevenire au efectuat două acțiuni, fiind verificate 17 obiective, dintre care: 8 instituții de învățământ, 4 primării, 4 instituții de cultură și o societate comercială. În urma verificărilor, au fost aplicate 5 avertismente, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 15 misiuni, 12 dintre acestea pentru decontaminarea a 12 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar 3 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.
Pompierii mehedințeni vor continua acțiunile și în zilele următoare, scopul fiind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2, precum și responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.
Poliția Locală a făcut verificări la 191 de persoane din 133 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 6 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.