Skip to content
Lifestyle Recent

Atingerea – Cât de importantă este pentru oameni

Google

Atingerea este unul dintre primele simțuri pe care le au ființele umane atunci când se nasc. Este un limbaj, care întotdeuna spune adevărul.

Fetușii sunt acoperiți de fire de păr subțiri, care apar cam în săptămâna 16 de sarcină, care îi ajută să facă legătura cu lichidul amniotic, prin care se ”comunică” cu mama.

Atingerea este foarte importantă și pentru adulți. Însă, din păcate, în ultima perioadă din cauza noului coronavirus nu prea am avut ocazia să interacționăm, să ne bucurăm de atingeri cu alte ființe umane.

Se spune că nu există vindecare fără atingere, deși, nu doar din cauza pandemiei, au existat situații care ne-au făcut sceptici la acest gen de interacțiune.

Care este secretul atingerii? Că este mutuală. Iar copii care sunt lipsiți de atingeri vor dezvolta grave probleme de comportament, precum și în dezvoltarea creierului.

Știința arată că atingerile, piele pe pile, reduc pulsul inimii, presiunea sângelui și a nivelului de colesterol din sânge. Ajută la eliberarea oxitocinei, hormonul care ne ajută să fim calmi, relaxați și în pace cu lumea din jurul nostru. De fiecare dată când îmbrățișăm pe cineva drag ne simțim bine.

Totodată, strângerea mâinilor are multe semnificații în relațiile noastre sociale sau de muncă. Având în vedere că este atât de importantă ce este de făcut în această perioadă, când trebuie să evităm atingerile? Să încercăm să facem tot ce depinde de noi pentru a ne ”recâștiga” dreptul să profităm de atingeri, pentru că ne fac bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.