Skip to content
Recent

Avem DOVADA: purtătorul de cuvânt al PNL l-a acuzat de MINCIUNĂ pe Iohannis EXCLUSIV FOTO

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează DOVADA că purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, l-a acuzat de MINCIUNĂ pe președintele Klaus Iohannis.

Săptămâna trecută, senatorul PNL Daniel Zamfir a afirmat la TVR 1 că, imediat după ce Klaus Iohannis a acceptat-o pe Viorica Dăncilă pentru postul de premier, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionel Dancă, le-a transmis membrilor formațiunii politice un punctaj de discurs – adică un set de idei după care să se ghideze în ieșirile publice. În acel moment, Zamfir îl blama pe Dancă pentru faptul că le cerea PNL-iștilor să dea de înțeles că Iohannis ar fi mințit.

Iată mai întâi afirmațiile senatorului de Brașov, așa cum au fost ele transcrise de DCnews.ro:

„PNL este condus de Ludovic Orban și de Ionel Dancă, dar este o problemă aici. Ionel Dancă a dat un comunicat în interiorul partidului, imediat după ce Klaus Iohannis a nominalizat-o pe Viorica Dăncilă, cu ceea ce ar trebui să spunem noi când mergem la televiziuni – și anume că domnul Klaus Iohannis a mințit. Adică trebuia să spunem că PNL s-ar fi dus cu o propunere de premier și, de fapt, nu s-a dus cu nicio propunere. În plus, un apropiat al domnului Orban, Mihail Neamțu, într-o ieșire publică a spus că se delimitează de Klaus Iohannis. Orban nu a luat nicio măsură, chiar l-a premiat, l-a pus să se ocupe cu trainingul tinerilor liberali”.

Iar acum vine partea interesantă: luni, redacția PSnews.ro a obținut respectivul punctaj, în care Ionel Dancă îl contrazice pe Klaus Iohannis, dând de înțeles că președintele mințise când se arătase nemulțumit de prestația liberalilor de la consultări.

Fără alte comentarii, redăm textul conceput în laboratorul de comunicare al PNL (precizăm că partea de sus reprezintă previzualizarea articolului către care trimite linkul din interiorul punctajului):

„MESAJ REFERITOR LA AFIRMAȚIA PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS PRIVITOARE LA PARTIDELE DE OPOZIȚIE

„Când am făcut consultările, puteam să chem doar coaliția majoritară. Nu am făcut așa. Am vrut să cunosc opinia tututor partidelor parlamentare. Mi-ar fi făcut plăcere ca la întrebarea pe care am pus-o fiecărui grup din opoziție «ați vorbit cu ceilalți?», măcar unii să răspunda «Da». O democrație cu un Parlament poate să funcționeze numai dacă ambele laturi sunt puternice, atât cei de la putere cât și cei din opoziție” (Klaus Iohannis)

PNL a avut discuții informale cu USR, la nivel de președinți de partid. Ambele partide au cerut alegeri anticipate, iar USR și-a arătat public disponibilitatea de a sprijini un premier din partea PNL în persoana lui Ludovic Orban (https://goo.gl/pGiAKd )

Discuțiile informale purtate i-au fost relatate atât președintelui Klaus Iohannis, cât și public în declarațiile susținute de Ludovic Orban imediat după consultări.

În ceea ce privește discuțiile cu PMP, acestea sunt mult mai dificile în condițiile în care acest partid susține PSD-ALDE la nivel local și asigură majorități, inclusiv la nivelul Capitalei.

În foarte multe rânduri Traian Băsescu s-a comportat ca un adversar declarat al președintelui, în vreme ce PNL are un parteneriat asumat cu președintele Klaus Iohannis.

Prin urmare, considerăm că remarca președintelui Iohannis referitoare la partidele din Opoziție nu privește conduita PNL!

PNL este principalul partid de Opoziție, singura forță politică care a dovedit că poate confrunta cu șanse reale, în alegeri, PSD!

De altfel, dintre toate partidele de Opoziție PNL este singurul care nu a atacat președintele, chiar dacă decizia privind desemnarea premierului nu a fost în acord cu solicitările PNL.

(în cazul întrebării referitoare la propunerea de premier) Propunerea a fost anunțată public, în persoana președintelui PNL, inclusiv în declarațiile de la ieșirea de la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Departamentul de comunicare”.

 

 

Am așternut acest articol ca să vă arătăm cum PNL continuă să meargă pe linia distanțării de cel pe care același partid l-a propulsat în 2014 pentru funcția de președinte al României. Vedem așadar cum, în ciuda asigurărilor că PNL rămâne alături de Klaus Iohannis, oamenii lui Ludovic Orban pregătesc terenul pentru o mai puternică afirmare a acestuia pe scena politică. Și atenție: NU este primul caz de acest gen. De altfel, redacția PSnews.ro v-a prezentat la sfârșitul lunii trecute un caz încă mai interesant: cel al lui Mihail Neamțu, adus în PNL de către Ludovic Orban.

DETALII AICI:Orban pregătește delimitarea de Iohannis folosind un pion controversat EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.