Skip to content
Lifestyle

Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu a fost donat după adjudecare

Primul și singurul avion de pasageri construit în România – ROMBAC 1-11, folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu, a fost donat miercuri, 28 iulie, Muzeului Național al Aviației Române.

Piesa de colecție a fost salvată de la casare de un veritabil colecționar, pasionat de tehnică, în cadrul evenimentului organizat de Casa de Licitații A10 by Artmark – Licitația de Eleganță din 27 mai, care a oferit platforma de licitație și suport logistic pentru adjudecarea aeronavei ROMBAC 1-11.

Proprietarul, cetățeanul american Brian Hyndman, a cedat aeronava în mod gratuit, sub forma unui contract de sponsorizare, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române.

Avionul prezidențial Super One-Eleven, folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu, s-a înscris în Top 10 cele mai bine vândute public, în licitație, loturi de artă sau obiecte de colecție pe piața internă în semestrul I al anului 2021, disponibil aici. Piesa de colecție a fost adjudecată în luna mai, în cadrul Licitației de Eleganță pentru 120.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.