Skip to content
Recent Social

Bani europeni pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu anunță că a convocat o ședință de îndată pentru a adopta o serie de hotărâri necesare pentru ca proiectul de modernizare al spitalului județean de urgență, cu fonduri europene, să meargă mai departe.

Am adoptat două hotărâri cu privire la proiectul pe care noi l-am depus în toamna anului trecut în vederea atragerii de fonduri europene pentru obiectivul „Modernizare / recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin”. În urmă cu câteva zile, ni s-a comunicat de la Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional că am depășit ultima etapă de evaluare și în vederea contractării trebuia să îndeplinim câteva cerințe. Astfel, valoarea totală a proiectului este de 77.361.379,14 lei din care contribuția proprie a Consiliului Județean Mehedinți este de 14.560.098 lei (1.281.658,77 lei, fiind 2% din total cheltuieli eligibile, la care se adaugă valoarea cheltuielilor neeligibile de 13.278.440,76 lei)”, a anunțat liderul CJ Mehedinți.

Dacă proiectul va fi aprobat și va veni finanțarea se vor face lucrări cu caracter structural la clădirea spitalului, se vor face lucrări care au ca scop eficientizarea energetică, respectiv lucrări pentru îmbunătățirea izolației termice a anvelopei, recompartimentări interne pentru crearea de grupuri sanitare în fiecare salon.

De asemenea, se vor monta covoare din PVC antibacterian în saloane, băi şi holuri, se va înlocui tâmplăria exterioară și interioară, se vor recompartimenta spațiile interioare pentru respectarea standardelor medicale actuale, se vor schimba reţele electrice, termice și sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.